Restaurant - Bryggeri - Gastropub

Opsahlgården holder til i Kirkegata på Vestsida - i et av byens eldste bevarte hus. Det gamle huset fra begynnelsen av 1700-tallet hadde i lengre tid vært falleferdig og det hang et «frednings-spøkelse» over gården. Gjentatte diskusjoner og forhandlinger med Riksantikvaren endte med at fredningen «kokte» ned til verneverdig.Dermed kunne vi endelig begynne jobben med å bygge opp huset til nåværende tilstand. Mye er nytt, men sjelen og en del av det gamle er bevart. Restauranten åpnet i februar 2001,  og i 2004 fikk vi «Verneprisen»for restaureringen av Kongsberg Kommune. 

Vi har i 1.etg. mulighet for lukkede selskaper i to av stuene. De rommer henholdsvis maks 16 og maks 24 personer. Dette er fine stuer som passer bra til feiringer av alle slag. Selvsagt også til forretnings-middager.

Ta kontakt for tilbud om du planlegger bryllup, rundt år eller noe annet som skal feires.

I hovedrommet vårt har vi en koselig peis som er flittig i bruk. Her er det koselig å sitte på en kald vinterkveld for å nyte et bedre måltid eller en varm kaffekopp og en god dessert.

BIS_0957

Christians Kjeller

Kjelleren ment å bli et tilskudd til restauranten. I form av vinrom etc. Da takhøyden ble gravd ut, raste det en steinvegg., noe som egentlig var ganske kritisk. Selvsagt skjedde dette en fredag ettermiddag. Restauranten var fullbooket og vi var veldig spente på om huset i det hele tatt ville stå…Kanskje måtte vi ringe rundt til alle gjester osv.

Med gode håndverkere og hjelpere fikk vi støttet opp taket  - og alt gikk heldigvis bra. På denne måten oppsto Christians Kjeller, et lokale vi mente var perfekt for en pub med scene. Navnet har den fått fra en ovnsplate vi fant. Bildet trodde vi viste Christian Quart.

Det viste seg å være Christian den femte. Dette passet egentlig enda bedre, da denne kongen var en smule drikkfeldig.

Christians-Kjeller-fremhevet-bilde-700x254

Kongsberg Bryggeri

Høsten 2011 fikk vi med oss Micke fra Stockholm med en genuin interesse for øl, og vi bygde opp et bredt utvalg med norske og utenlandske ølsorter. I 2014 startet vi et eget mikrobryggeri og valgte å kalle det Kongsberg Bryggeri. I juli 2015 fikk vi nok en tilvekst i form av  en Bryggeripub med 18 tappelinjer i tilknytning til bryggeriet.

Vi brygger 300 l øl av gangen og serverer det meste av produksjonen i egne lokaler. Men etterspørselen er stor, og noen fat har blitt solgt til anerkjente øl-puber rundt i Norge. I 2016 vil Micke samarbeide med større bryggerier, slik at vi kan få ut noe produksjon for

salg andre steder i byen og landet.

Bryggeripuben

 

Bryggeripuben ligger tilknyttet til uteserveringen vår i bakgården og ved siden av bryggeriet. Her lukter det godt når det blir brygget 

i lokalet ved siden av. Puben åpnet 1.juli 2015 og skaper en helhet med det andre. Her er det til en hver tid 18 fat tilkoblet. En god del fra eget bryggeri, men også forskjellige andre norske og utenlandske godsaker. Pilsen her inne er den eldste: Urqell.

Kortreist mat

Vi jobber også med kortreist mat og mat/øl i kombinasjon. Vi har fire faglærte kokker på kjøkkenet og er godkjent lærebedrift for lærlinger. Mange har fått sitt fagbrev hos oss. All mat blir laget fra bunnen. Alt fra egen is og sorbet til  kraft  og sauser. I det siste har vi satset mye på å bruke «hele»dyr, og samarbeider med lolae produsenter som Numedalsmat og  Wåla Gård.