Restaurant – Bryggeri – Gastropub

Opsahlgården holder til i Kirkegata på Vestsida – i et av byens eldste bevarte hus. Det gamle huset fra begynnelsen av 1700-tallet hadde i lengre tid vært falleferdig og det hang et «frednings-spøkelse» over gården. Gjentatte diskusjoner og forhandlinger med Riksantikvaren endte med at fredningen «kokte» ned til verneverdig.Dermed kunne vi endelig begynne jobben med å bygge opp huset til nåværende tilstand. Mye er nytt, men sjelen og en del av det gamle er bevart. Restauranten åpnet i februar 2001,  og i 2004 fikk vi «Verneprisen» av Kongsberg kommune.


Christians-Kjeller-fremhevet-bilde-700x254

Christians Kjeller

Kjelleren var den gang ment å bli et tilskudd til restauranten. Da takhøyden ble gravet ut, raste det en steinvegg., noe som egentlig var ganske kritisk. Selvsagt skjedde dette en fredag ettermiddag. Restauranten var fullbooket og vi var veldig spente på om huset i det hele tatt ville stå…

Med gode håndverkere og hjelpere fikk vi støttet opp taket med en bjelke – og alt gikk heldigvis bra. På denne måten oppsto Christians Kjeller, et lokale vi mente var perfekt for en pub med scene.


Fantastiske konsertopplevelser

I flere år var det ganske så trangt og tett i Kjeller’n – med intime og fantastiske konsertopplevelser. I ettertid har Kjeller’n blitt litt større og er åpnet opp med innvendig trapp opp til restauranten.

Kongsberg Bryggeri

Høsten 2011 fikk vi med oss en stockholmer med en genuin interesse for øl, og vi bygde opp et bredt utvalg med norsk og utenlandsk ølsorter. I 2014 startet vi et eget mikrobryggeri og valgte å kalle det Kongsberg Bryggeri.

Vi brygger 300 l øl av gangen og serverer det meste av produksjonen i egne lokaler. Men etterspørselen er stor, og noen fat har blitt solgt til anerkjente øl-puber rundt i Norge.

Kortreist mat

Vi jobber også med kortreist mat og mat/øl/vin i kombinasjon. Vi har fire faglærte kokker på kjøkkenet og er godkjent lærebedrift for lærlinger. Mange har fått sitt fagbrev hos oss. All mat blir laget fra bunnen. Alt fra egen is og sorbet til  kraft  og sauser.

Lokale råvarer og tilberedt på stedet

Vi utvider stadig vårt lokale kjøpsmarked for å styrke opp om de lokale leverandørene og kundene våre den beste opplevelsen